Een familiebedrijf met geschiedenis

Het was Dirk Huurman die samen met zijn broer Piet in 1917 Bouwbedrijf Gebr. Huurman begon. Eigenlijk ligt de oorsprong van het bouwbedrijf in de sloopactiviteiten van de twee broers. Ze sloopten boerderijen en stallen en verkochten de materialen. Hun vader Jan Huurman werkte al als metselaar. De sloopactiviteiten werden gestaakt en de broers gingen zich bezighouden met het bouwen. In die zin, het bedrijf specialiseerde vanaf het prille begin in het uitvoeren van beton-, metsel-, stukadoor- en tegelwerkzaamheden.
Natuurlijk werden er net als tegenwoordig complete projecten uitgevoerd. Maar als daar timmer-, loodgieterwerk of elektrotechnische werkzaamheden bij kwamen kijken dan vielen de broers terug op de kennis en ervaring van bevriende (onder)aannemers.

Wat dat betreft is er in bijna 95 jaar tijd weinig veranderd. Immers, nog steeds werken wij samen met onze vaste (onder)aannemers. Natuurlijk wordt er door onze mensen timmerwerk verricht maar als dat erg specialistisch wordt besteden we dat stukje werk liever uit. Als klant merkt u daar overigens weinig van.

Kwaliteit als handelsmerk
In de jaren die na de oprichting van het bedrijf volgden, groeide Bouwbedrijf Gebr. Huurman qua omvang tot uiteindelijk 25 man in de jaren vijftig. In het boterdorp dat Zoetermeer zowel voor als na de oorlog nog lange tijd was, bouwden de broers een goede naam op. Het leveren van kwaliteit en het garant staan voor een goed product was hun handelsmerk. Het bedrijf werkte zowel voor particulieren in de directe omgeving, als voor agrarische bedrijven en kerkbesturen.

Familie
Inmiddels wordt Bouwbedrijf Gebr.Huurman geleid door de vierde generatie. De zonen van Dirk en Jan zijn ook in het bedrijf gaan werken maar de neven Jan en Rinus nemen de onderneming in 1939 van de grondleggers over. Vanaf 1978 zijn het Jan en Wim Huurman, de twee zoons van Jan Huurman, die weer de scepter over het bedrijf gaan zwaaien. En daarmee klopt de bedrijfsnaam weer helemaal met de relatie van de eigenaren. Jan Huurman gaat op 24 december 1997 met pensioen en Wim zet het bedrijf alleen voort. Overigens niet voor lang. Krap drie jaar later komt zijn zoon Jeroen in de zaak. Inmiddels is Jeroen Huurman sinds 2007 directeur van Bouwbedrijf Gebroeders Huurman.

Professionalisering
Na de expansie midden jaren vijftig telt het bouwbedrijf de laatste twintig jaar twaalf medewerkers. Er is hard gewerkt aan het borgen van de kwaliteit waar het bedrijf al sinds de oprichting om bekend staat. Ook is er een professionaliseringsslag gemaakt. Zo rijden onze medewerkers in nieuwe bussen en dragen zij bedrijfskleding. Dat zorgt voor eenheid en een plezierige uitstraling.

De professionalisering is ook in onze manier van werken doorgevoerd. Eenvoudig tekenwerk van uw project voeren wij zelf digitaal uit. Dat betekent dat wij daardoor ook al uw wensen op papier kunnen vormgeven. Kijk, dat was er in de tijd Dirk en Piet begonnen nog niet. We zijn dan weliswaar een ‘oud’ bedrijf maar onze blik is nog jong en op de toekomst gericht.