Ons verhaal...

... begint in de late jaren van de 19e eeuw. Jan Huurman (1841-1904) is metselaar in Zoetermeer en Zegwaard (toen nog twee gemeenten). 

Zijn zonen, Dirk (1881-1974) en Piet (1875-1941), besluiten in 1917 hun werk als sloper van boerderijen te staken en het voorbeeld van hun vader te volgen:   
Bouwbedrijf Gebroeders Huurman is een feit. 


Van metselbedrijf tot allround bouwer

Bij de oprichting zijn wij een traditioneel metselbedrijf, waarbij de benodigde materialen veelal lopend met een handkar werden vervoerd. In de ruim 100 jaar die volgden, hebben wij ons ontwikkeld tot een allround bouwer die zich richt op de aan- en (ver)bouw van luxe woningen, monumentale gebouwen en bedrijfspanden. 
De handkarren van weleer hebben plaatsgemaakt voor moderne bedrijfsbussen en gereedschap die passen bij de huidige tijd. 

   

Ontwikkelingen door de jaren heen

Door de jaren heen, is er veel veranderd. Zoetermeer is uitgegroeid van klein boterdorp tot een grote stad. Maar wat niet veranderd is, is de passie voor bouwen die van vader op zoons is doorgegeven. Want net zoals Dirk en Piet het bouwen in het bloed zat, gold dat ook voor Jan, de oudste zoon van Dirk. Op 12-jarige leeftijd begon Jan (1906 - 1996) in de zaak van zijn vader, om deze later over te nemen. En ook Jan wordt op zijn beurt weer opgevolgd door zijn zonen Jan en Wim in 1979. Inmiddels is het Jeroen (de zoon van Wim) die sinds 2007 als vierde generatie het familiebedrijf leidt.  

Toonaangevende werken

Door de jaren heen, hebben wij vele verbouwingen, uitbreidingen, renovaties en nieuwbouw gerealiseerd die hebben bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Zoetermeer. 
En dat willen wij nog lang blijven doen. 
Lees meer over de geschiedenis van ons bedrijf en onze bouwwerken, in ons 100-jaar magazine.