Gebra (Verbouw kantoor)

Gespecificeerde offerte en persoonlijk contact

In verband met behoefte aan een grotere kantoorruimte diende de bovenste verdieping van het kantoorpand waarin we gehuisvest zijn volledig verbouwd te worden aangezien er de afgelopen 25 jaar geen enkele aanpassing of modernisering was gedaan. Als directeur van onze stichting en een budget van ca. 2 ton moest ik het maar regelen. Maar hoe vind je een geschikte aannemer? We hebben uiteindelijke een grote aannemer benaderd en een kleine lokale aannemer - Huurman te Zoetermeer - voor het opstellen van een offerte. De offerte bedragen kwamen uiteindelijk redelijk overeen (Huurman was zelfs iets duurder) echter de offerte van Huurman was zeer veel beter gespecificeerd. Er werd met een open begroting gewerkt waaruit ook duidelijk naar voren kwam wat de kosten waren van de onderaannemers (elektricien en klimaat) en het percentage voor de aannemer. Daarmee voorkom je dat bij de uitvoering gemakkelijk wordt gezegd “oh, u wil dat er ook bij? Maar dat zit niet in de offerte”. Al bij het opstellen en bespreken van de offerte bleek het zeer handig dat Huurman in de buurt “woonde”. Hierdoor was persoonlijk contact zeer snel mogelijk en dat is prettig bij zo’n ingrijpende verbouwing waarvan je uit verhalen zo vaak hoort hoe fout het ook allemaal kan gaan. Het was ook geen probleem om zoveel mogelijk zaken zoals wanden voorzover mogelijk te hergebruiken. 

Binnen de tijdplanning, vriendelijk en behulpzaam 

De keuze voor Huurman is mede ingegeven door hun aansluiting bij Bouwgarant. Daarnaast was er een aantrekkelijke betalingsregeling waarbij steeds in termijnen een bedrag werd betaald nadat werkzaamheden waren verricht. Hierdoor zou schade bij een eventueel faillissement van de aannemer beperkt blijven. De verbouwing is binnen de tijdplanning uitgevoerd. Complimenten voor Hans en Martin die voor een belangrijk deel de verbouwingswerkzaamheden uitvoerden. Deskundig, vriendelijk, behulpzaam en bereid rekening te houden met de andere gebruikers van het pand (geen harde muziek en ingrijpende boor- en breekwerkzaamheden in overleg en bij voorkeur voor 09.00 uur ’s ochtends. 

Blij met onze keuze om met Huurman te verbouwen 

We zijn uiteindelijk blij geweest met de keuze voor Huurman niet in de laatste plaats door de innemende persoonlijkheid van Jeroen Huurman. Heel erg servicegericht met oog voor detail en bereid op verzoek een klein aanvullend klusje te doen dat niet op de offerte stond. Chapeau daarvoor. Ten overvloede wil ik aangeven dat noch ik persoonlijk noch een medewerker of bestuurder van onze organisatie enige connectie met Huurman hebben of hadden. Mijn enthousiasme over Huurman heeft mijzelf ertoe gebracht om Jeroen Huurman aan te bieden een referentie te schrijven om op de website te plaatsen. Zelf had ik het prettig gevonden als ik tevoren wat meer referenties had gehad. Je kan immers de mooiste offertes opvragen maar je weet nooit helemaal zeker wat je “in huis haalt” en dat is bij een ingrijpende verbouwing wel belangrijk. Wilt u het resultaat van de verbouwing even bekijken? Mail dan naar vandorst@gebra.nl 

Namens Vereniging Gebra en Stichting Ontwikkeling en Voorlichting Detailhandel (SOVD)

mr. Henk van Dorst MDR, directeur.